7 recomanacions abans de comprar el calçat escolar i esportiu

7 recomanacions abans de comprar el calçat escolar i esportiu

Ortopèdia Turu

info@ortopediaturu.com

Rambla d’Ègara, 376 – 08221 Terrassa Barcelona

Ja ha arribat la ‘ tornada al coll’ per a ells i per a nosaltres. Llibres, roba, calçat … S’han de preparar un munt de coses i amb antelació. Encara que sigui pesat, ha de fer-se sense badar. Però encara que sembli feixuc, dels llibres normalment tenim un llistat, de la roba cal mirar que sigui còmoda i ja està, però quan arribem al calçat ja no és tan fàcil, cada any som igual, com triar-lo? Comode? rígid? flexible? alt de turmell? quin mal de cap!

Com s’ha d’escollir el calçat per al col? Aquesta és la pregunta més freqüent en les consultes de podologia en aquesta època de l’any. En moltes ocasions compren sabates que ens semblen més adequades per als nostres fills, però en ocasions no són els mes indicats.

A continuació et donem alguns consells pràctics per triar-los correctament en funció de les necessitats del teu fill.

En realitat no és necessari “trencar-se” massa el cap, les locals més importants a l’hora d’escollir-lo són:

Flexibilitat però amb contrafort (reforç de la zona posterior del taló) que tenen una sola amplada i estan lligades amb cordons o velcro.

Aquestes són quatre característiques bàsiques que faciliten el desenvolupament psicomotriu normal del nen, amb una bona estabilitat per tal de poder realitzar les activitats diàriament de forma àgil i afavorint les estructures musculars del peu.

A partir d’aquí, es poden tenir en compte altres aspectes en cas de necessitats més específiques. Per exemple, si porten plantilles ortopèdiques, cal tenir en compte que la sabata té una plantilla interna extraïble per substituir-la per la plantilla correcta, i que l’interior no és anatòmic, és a dir, amb forma de pont, ja que sinó la plantilla ortopèdica no s’adaptarà bé i podria molestar o alterar la correcció. En aquells casos en què el nen sigui hiperlaxe, hi ha una psicomotriu retardada o no té una marxa molt estable, es recomana un calçat que subjecti una mica les turmells (no cal que sigui tipus bota, però sí que hauria de ser la zona del turmell), ja que això afavoreix l’estabilitat del peu a l’hora de caminar i correr.

Clara Gomez Puig ortopedista
Clara Gomez Puig ortopedista

Per anar acabant, com escolliu el nombre de sabata? la nostra recomanació és que sobrin entre 0,5 fins i 1,5 cm de llargada de la sabata, una cop posada amb mitjó, més que això ja seria perjudicial pel correcte desenvolupament psicomotriu del nen, ja que modificarà la forma de caminar i es podria entrebancar amb facilitat.

Aquestes són les nostres recomanacions per poder triar un bon calçat per a les teves filles per l’inici del curs escolar. També cal dir que qualsevol alteració psicomotriu que pugui detectar als vostres fills cal consultar amb l’especialista.

Per qualsevol dubte ens trobareu a Ortopedia Turu, ens podem fer una valoració gratuïta de l’estat dels peus dels vostres fills.

Vídeo gravat amb complements esportius de Base: Benitosports

 

Author: Clara Gómez Puig

Deixa un comentari

*