Amplia el paradigma 2ª part

Amplia el paradigma 2ª part

La setmana passada ja vam veure com afecta el paradigma de la nostra vida a la manera que tenim d’entendre el món i el que ens succeeix, per tant, avui us proposo veure la opció de fer més gran aquest paradigma i així tenir més recursos de vida davant qualsevol situació…

Hi ha multitud d’opcions per aconseguir fer més gran el paradigma des del que observes la vida, i a més hi ha moltes accions concretes que et permeten fer-ho, des de llegir llibres que no escolliries mai per plaer, a viatjar (en algunes ocasions crea un canvi de paradigma tant gran que és com una puntada de peu al cervell que genera un abans i un després) o fins i tot triar una ruta diferent per tornar a casa. En fi, tot allò que et treu de la teva zona de confort genera una ampliació del teu paradigma.

El creixement personal com a ampliació de paradigma

A ningú se li escapa que el creixement personal està relacionat amb l’ampliació del paradigma de vida que un té. En moltes ocasions, el creixement personal va enfocat a només una part de la vida de la persona, i si bé això àmplia el paradigma, ho fa específicament a aquesta àrea. Ja sé que els interessos de cada persona és quelcom molt personal, però hi ha una cosa molt important que al meu parer aporta el creixement personal; l’obertura de ment. En el moment en què comences a descobrir noves eines i utilitats, la teva ment es va obrint a noves possibilitats, noves interpretacions i a un major nivell de consciència, però compte, no caiguis en l’autoengany de creure que tens molts coneixements, perquè si realment estas ampliant el teu paradigma a partir del creixement personal, et donaràs compte que com més l’amplies, més interrogants apareixen en la teva vida …

Efectivament, ampliar el paradigma desperta inquietuds, i té cert grau de dependència, ja que sempre vols saber més i entendre més … Per cert, no t’he dit que quan el teu creixement personal és ràpid apareixen certs efectes col·laterals amb els amics, la família i el teu entorn, que no fan el seu creixement a la velocitat a la qual vas tu. Si vols saber més pots veure aquest article.

Petits canvis que tenen un gran efecte en el paradigma?

En primer lloc, he de dir-te que els canvis no són d’avui per demà, i requereixen de dedicació. No subestimis el poder de fer poquet, però sí que cal afegir la constància.

El més fàcil que pots fer per ampliar és escoltar aquells que pensen radicalment diferent a tu, sense cap tipus de prejudici, i tractant d’entendre la seva visió.

Si escoltes atentament aviat veuràs si el que t’expliquen és fruit d’una forma de pensar tancada i un paradigma petit, o si per contra t’aporta una obertura mental que et podrà ser útil, i si és així no dubtis a investigar i trobar informació.

De fet, el que és essencial per ampliar paradigmes són els coneixements nous, quan un aprèn pot ampliar la seva zona de confort i aquesta equival al seu paradigma.

Així que t’animo a seguir aprenent, escoltant i replantejant totes aquelles veritats absolutes que formen part de les teves creences, i només el simple fet d’estar atent a com penses i com raones t’obrirà les portes a l’ampliació de la teva forma de veure la vida .

Ja veus, no és tant difícil, no? Doncs, què estàs esperant? Pots començar ara mateix, no hi tens res a perdre i molt a guanyar…

Per acabar m’agradaria recordar una cita d’Albert Einstein “Si busques resultats diferents, no facis sempre el mateix…”

Deixa un comentari

*