Amplia el teu paradigma

Entenem que paradigma és un model o una forma de veure la vida, i que d’aquesta depèn com entenguis el que et pugui succeir.

Un paradigma pot ser concret, referent a un camp de coneixement, o pot ser global, i en aquest cas abastaria diversos camps.

Descomposant un paradigma

Per descompondre un paradigma cal aprofundir en les creences. Sabem que un paradigma està compost per un conjunt de creences i que aquestes creences són fruit de pensaments, vivències, coneixements i de l’entorn en què un es mou.

Els paradigmes són creadors de realitat, en funció del paradigma en què vius la teva vida és millor o pitjor, perquè no és el mateix viure sota el paraigua d’un paradigma molt ampli que et permet interpretar la vida de diverses maneres, que el d’un paradigma estret que no et permetrà entendre més enllà dels seus límits. Això és com anar caminant per un carrer estret,  només veuràs el que passa estrictament al carrer, ja que els edificis limitaran la teva visió, en canvi, si vas caminant per un camí natural en ocasions els arbres poden privar de veure més enllà del camí , però en altres ocasions tindràs més visibilitat.

Com pot un paradigma solucionar tots els problemes?

No hi ha cap problema que no es pot solucionar amb un canvi de consciència. Ja sé que això dit així sona una mica a místic, però és així. Si observem el món i els majors problemes que aparentment té veurem que estan creats pel nivell de consciència de les persones i que si aquest augmentés, desapareixerien.

Sé que estaràs pensant que hi ha exemples clars com la guerra, la fam i altres evidents que està clar el del canvi de paradigma, però el teu dubte raonable és pensar més a nivell individual, i en coses com malalties … Doncs igualment una malaltia pot solucionar-se amb un canvi de consciència, quan t’obres a altres paradigmes és més probable trobar aquella solució que a tu et pot anar bé, ja sabem que la medicina no és una ciència exacta i el factor personal dona poder a la persona a través dels paradigmes nous i l’ampliació de consciència, és per això que hi ha molts casos de persones que s’han recuperat de malalties teòricament incurables recorrent a medicines “alternatives”.Paradigma i consciènciaLa consciència es podria definir com la capacitat que un té de conèixer o saber interpretar en el que passa al seu entorn.La consciència es limita al món material i en moltes ocasions és confosa per la consciència, que fa referència al món espiritual o immaterial, i encara que són dos conceptes diferents tenen certa relació, ja que a major nivell de consciència més clara serà la consciència.El nivell de consciència ve limitat per l’amplitud del paradigma sota el qual vivim. Està clar que com més coneixements tinguem i menys limitacions creades per les creences més possibilitats d’interpretar el món.Ja sabeu que quan un només té un martell pensa que tots els problemes són un clau, i el paradigma seria una caixa d’eines a la qual hi pots anar incorporant cada eina, i com més eines tens millor pots actuar davant de qualsevol reparació. Per cert, en aquest cas la consciència seria la capacitat de triar l’eina més adequada.

Deixa un comentari

*