BioCultura Barcelona es queda petita i l’administració fa oïdes sordes

BioCultura ha celebrat 25 anys aconseguint el rècord de visitants

BioCultura Barcelona ha celebrat el seu 25 anys superant totes les previsions d’assistència

Més de 74.000 visitants han passat pels espais i sales de conferències de BioCultura Barcelona en el seu 25è aniversari

El sector ‘bio’ demostra més que mai, la consciència de la ciutadania

Ángeles Parra, directora de BioCultura, va destacar en el tancament de la fira que ‘el sector ecològic és ara mateix imparable. I això és així perquè hi ha una ciutadania conscient que vol que li deixin de prendre en pèl en alimentació, cosmètica, energies, salut, etc. És una revolució silenciosa que està emergint en tot el planeta. Ara tots es volen apuntar al carro ‘bio’ i això no té per què ser una mala notícia. Però, això sí, nosaltres, en la mesura de les nostres possibilitats, anem a vetllar perquè aquesta explosió del sector orgànic no comporti la pèrdua de la nostra essència i perquè l’alimentació sana i descontaminada segueixi sent una llavor de canvi integral que ens porti a construir una societat realment sostenible, justa i en perfecta harmonia amb la Naturalesa’.

Els dos showcookings van mostrar plens absoluts durant tots els dies de fira. El mateix va ocórrer amb el showroom dedicat a la ecoestética i la moda sostenible. El festival MamaTerra va acostar l’ecologia profunda als més petits i les famílies i a la zona de pícnic i ecofoodtrucks, amenitzada amb música en viu de grups emergents catalans, es van viure moments d’una certa eufòria musico gastronómica. Parra assenyala que “hi ha diverses tendències que tenen molt auge en el sector ara mateix. Per exemple, la tendència vegana, que segueix molta gent jove. D’altra banda, el ‘fes-t’ho tu mateix’. I no oblidem la ecoestética, que no para de créixer. El nostre planeta està a la vora d’una gran crisi climàtica i d’un gran col·lapse ecològic. Està a les nostres mans revertir aquest procés. El carro de la compra s’ha transformat en un carro de combat cap a la regeneració de Gaia. Ecològic, local, de temporada… Els nostres hàbits poden marcar el futur. El futur serà ecològic o no serà”.

el sector ecològic és ara mateix imparable, perquè hi ha una ciutadania conscient que vol que li deixin de prendre en pèl en alimentació, cosmètica, energies i salut

Ángeles Parra es mostra més reivindicativa encara pel que fa a l’assumpte de Fira de Barcelona i la impossibilitat que BioCultura pugui seguir creixent a BCN: ‘La miopia i la mediocritat de la classe política catalana estan boicotejant a un dels sectors més necessaris, més puixants i més creatius de nostra ressò-nomía. En totes les ciutats i comunitats autònomes on es duu a terme BioCultura (Madrid, Bilbao, Sevilla, València, la Corunya) els recintes firals i l’administració municipal i autonòmica posen tota la carn en el asador perquè cada fira sigui un èxit i creixi el consum intern d’aliments ecològics, excepte a Barcelona-Catalunya, precisament on l’entitat organitzadora, Vida Sana, té la seva seu (i on, a més, el sector ‘bio’ sempre ha estat pioner, i motor de tot el sector estatal).

Aquí, un empresari amb un contracte i la complicitat de no se sap ben quins poders i interessos foscos estan paralitzant el creixement de BioCultura i, per tant, de tot el sector orgànic català. A tot això, Fira de Barcelona segueix mirant cap a no se sap on i els nostres polítics, els de un i un altre costat, tenen coses més importants per tractar que una alimentació sana i descontaminada per a la població i la salvaguarda dels ecosistemes autòctons i globals. Certs polítics i certs empresaris no han comprès encara que cada cop que li infringim a la ‘Terra’ és com escopir cap amunt. Tard o d’hora, l’escopinada acabarà en la nostra pròpia cara. Això sí, la ciutadania està molt més desperta i mentre polítics i empresaris maregen les mil i una perdius, homes i dones conscients aposten per canviar els hàbits de consum cap a la salut, la sostenibilitat i la justícia. I, en aquest sentit, l’enèsim èxit de BioCultura Barcelona, i més l’any en què la fira compleix 25 anys, ha estat una demostració més de la necessitat d’aquest missatge i de la incapacitat dels nostres polítics i els empresaris (i el seu bucle de portes giratòries) per abordar els temes que de debò li interessen a les persones”.

Author: Catalunya Directe

#Xarxa integrada de #diaris #digitals #oberts #directes #plurals #socials i #solidaris. #Autopublica al teu #diari #local o #comarcal http://www.catalunyadirecte.com/autopublica

Deixa un comentari

*