El Club Cecot visita Airbus

El Club Cecot d’Innovació i Tecnologia visita l’Airbus de Toulouse

Durant la visita van poder descobrir els secrets de les proves en vols inicials i van poder accedir al baló integrat per observar tots els Airbus A380 en fase de producció.

Airbus dóna feina a unes 63.000 persones en les diferents seus que la companyia té a França, Alemanya, Espanya i el Regne Unit.

Una representació de membres del Club d’Innovació i Tecnologia de la Cecot, encapçalada pel seu president, l’Enric Barba va visitar les instal·lacions d’Airbus situades a Blagnac (Toulouse), la principal fàbrica del Grup a nivell mundial.

Durant la visita van poder descobrir els secrets de les proves en vols inicials a la sala de telemetria i també van poder accedir al balcó integrat des del qual es poden apreciar els Airbus A380 en fase de producció, un dels principals atractius de la visita.

L’A380 és la primera aeronau a reacció amb dues cobertes al llarg de tot el seu fuselatge i amb una capacitat màxima de 853 passatgers, fet que el converteix en l’avió comercial més gran del món.

Un tret destacable que es va poder apreciar durant la visita és la solució per al transport de les parts entre les plantes d’emmetxat situades en diferents llocs d’Europa fent ús de l’”Airbus Beluga”, que és capaç de transportar seccions senceres del fusellatge d’un avió. Les parts grans de l’A380 són portades en vaixell a Bordeus i després són transportades a la planta d’assemblatge de Tolosa pel Itinéraire à Grand gabarit, un canal d’aigua amb una carretera.

Airbus dóna feina a unes 63.000 persones en 16 llocs de quatre països: França, Alemanya, Espanya i el Regne Unit. L’assemblatge final té lloc a Toulouse, França; Hamburg, Alemanya; Sevilla, Espanya; i, des de 2009, i conjuntament amb una altra empresa, a Tianjin, China.

Sobre el Club Cecot d’Innovació i Tecnologia

El Club Cecot d’Innovació i Tecnologia, integrat per prop de 600 directius de l’àmbit de la innovació, és un espai de referència de les empreses on poden participar del debat i l’intercanviï d’experiències i bones pràctiques que les ajuda a impulsar les claus de la innovació com element indispensable per augmentar la competitivitat.

L’activitat del Club Cecot d’Innovació i Tecnologia es desenvolupa en dos àmbits diferents, la difusió de la cultura de la innovació i el desplegament d’activitats orientades a la formació, l’assessorament, i la promoció de la innovació tecnològica.

En aquest sentit acompanya les empreses en el seu procés cap a la innovació i les ajuda a definir i planificar els seus objectius, a avaluar els punts febles i forts i a cercar els elements diferenciadors que les situï en una posició d’avantatge en el mercat.

Puntua l'article
[Total: 0 Average: 0]

Author: Catalunya Directe

#Xarxa integrada de #diaris #digitals #oberts #directes #plurals #socials i #solidaris. #Autopublica al teu #diari #local o #comarcal https://www.catalunyadirecte.com/autopublica

Puntua l'article
[Total: 0 Average: 0]

Deixa un comentari

*