Festival ecològic MamaTerra Barcelona

Aquesta primavera Festival MamaTerra Barcelona

El Festival ecològic de la infància, una iniciativa que promou els valors de l’ecologia entre els més petits, és ja una cita de referència per a les famílies barcelonines. Coincidint amb el 25º aniversari de BioCultura Barcelona, els nens podran participar en els mítics tallers de ressò-cuina i pa i embrutar-se els mans en les activitats d’hort, terrisseria i bioconstrucció.

El Festival MamaTerra donarà començament el matí del dijous, que igual que el divendres, estarà dedicada a les visites d’escoles de la ciutat. Els i les alumnes de primària participessin en els tallers de ressò-cuina, hort ecològic i el joc de la Bioca on aprendran sobre l’agricultura ecològica i els beneficis dels aliments que es deriven d’ella. (Podeu informar-vos de l’oferta de tallers per a escoles aquí, encara que les places per a aquesta edició ja estan plenes). Les tardes del dijous i el divendres estaran protagonitzades pels tallers creatius. Els petits podran participar en el taller Re-utilitza, pensat per transformar residus i donar-los una nova vida i en el taller de ressò-maquillatge en el qual es podran pintar la cara amb pintures ecològiques. També estarà oberta la zona de joc i l’espai MamaCine en el qual es projectaran curts d’animació destinats a prendre consciència de les problemàtiques ambientals que existeixen al planeta Terra. A més, el divendres hi haurà una sessió especial del taller de ressò-cuina en el seu format familiar en el qual nens, pares i mares podran compartir l’experiència culinària acompanyats de nostra ressò-xef Núria Morral.

A més de totes aquestes propostes, durant el cap de setmana, el festival ampliarà el seu ventall d’activitats. Per començar, estarà el taller de l’hort ecològic que igual que l’any passat, es trobarà situat a l’espai exterior del claustre. En aquest taller, els més petits exploressin l’hort MamaTerrra de la mà de les agricultores de Sembra en Saó, a mesura que descobreixen les seves plantes i habitants. Pels quals els agrada posar-se mans a la massa, a l’espai interior, tindran el taller de fleca ecològica per aprendre a fer pa i el taller de ressò-cuina per cuinar receptes delicioses i saludables. Com sempre, utilitzant solament ingredients ecològics! Per a aquells que prefereixin embarrarse, el festival ofereix dues oportunitats immillorables. En el taller de terrisseria, guiats per l’artesana Carmina Navarro, els participants podran fer-se la seva peça de fang utilitzant un torn, i en el taller de bioconstrucción, les educadores de Renadívola proposen elaborar rajoles amb terra, palla i sorra i decorar-les amb pigments i altres elements naturals. En tots dos casos, es tracta de tallers que volen recuperar pràctiques tradicionals sostenibles i acostar-les a les noves generacions. Finalment i no menys important, el diumenge al migdia estarà en MamaTerra Sílvia Oliveras, promotora de Seamstress Vintage, qui oferirà un taller familiar de upcycling de roba; una oportunitat única per agafar idees i veure com podem reutilitzar aquesta roba que ja no ens posem.

 

 

Author: Redacció Central de Catalunya Directe

Deixa un comentari

*