Fidelitat familiar; la presó invisible

Fidelitat familiar; la presó invisible

La fidelitat familiar és un dels programes inconscient més potents dels que regeixen la nostra vida. Un pot pensar que no l’afecta, però sempre hi ha aquesta fidelitat, encara que en ocasions queda encoberta sota el mantell de l’ego, i acabem pensant que les decisions les prenem nosaltres mateixos i que no ens afecta cap altre factor, no acabem donar-nos comte que la vida ens queda limitada per aquests programes inconscients.

Fidelitat familiar a la parella

És molt habitual veure els símptomes de fidelitat familiar a la parella. A la majoria dels meus clients quan els pregunto sobre en què s’assembla la seva parella a la dels seus pares o els seus sogres acostumen a dir que en res, però quan aprofundeixes una mica a través de la lectura transgeneracional, s’adonen de la repetició de patrons.

Sovint veig parelles que són un calc de la vida de parella que tenien els avis, resulta que un és doble d’un avi, pregunto per la relació de parella de l’avi i acaba explicant els mateixos rols que aquesta desenvolupant en la seva. Això passa sense que un sigui conscient, però la fidelitat familiar té una força increïblement potent.

Quan un està cercant parella no decideix lliurement, està totalment condicionat per aquesta fidelitat familiar. Esta predestinat a trobar a la parella que li permeti desenvolupar la seva funcionalitat en aquest sentit.

Després veus que a la parella apareixen síndromes d’Edip o Electra, i és que l’inconscient familiar empeny a la persona a sentir alguna cosa més especial quan pot reparar carències de la seva vida o del clan.

Fidelitat familiar al treball

Tot i que pugui resultar fàcil veure-la quan es tracta de treballs repetits dins de la família, en moltes ocasions apareix d’una manera més subtil i amb la finalitat de reparar alguna situació del clan.

També resulta molt habitual que darrere d’aquest treball hi hagi un projecte sentit. Pares que volen que els seus fills siguin metges per tenir-ne un a casa, i que acostumen a tenir alguna mort al clan per malaltia que ha resultat ser traumàtica i això ho projecten en el seu fill, que “lliurement” escull ser metge.

Passa el mateix en moltes altres professions i la sensació d’haver-la triat sense condicionants és habitual, perquè no sabem veure la relació de la professió amb la fidelitat familiar.

Fidelitat familiar i repetició d’esdeveniments
 
En moltes ocasions es produeix el que anomenem la síndrome de l’aniversari, i aquest ens permet trobar aquestes fidelitats. Que una persona tingui un accident el mateix dia, encara que d’anys diferents, que un ancestre va tenir un accident mortal no és casual. De fet, a hores d’ara ja sabem que la casualitat no existeix, però ho dic per si algú encara creu en elles …

D’aquí la importància de conèixer les dates de successos importants que s’han produït en la família, a més de conèixer les edats que tenien els nostres avantpassats quan els van viure …

He vist casos flagrants de fidelitat familiar i alguns amb malalties, com tres generacions de dones que als 46 anys els surt un carcinoma al pit. I això no pot ser casual… ja ho explica l’epigenètica…

Fidelitat familiar i emocions

Tendim a pensar que les emocions que sentim només estan en funció del que un viu o sent, però en aquest cas la fidelitat familiar també transmet emocions.

Emocions com la por, la tristesa, o la ira poden tenir una essència transgeneracional que només requereix d’una guspira perquè es disparin. És molt habitual trobar memòries de fam, de guerres, batalles, morts violentes o agressions que en els descendents queden gravats a través de l’inconscient col·lectiu familiar o camp mòrfic familiar, i encara que no s’expliquen, són transmeses i heretades perquè es disparin en cas de necessitat, i només amb l’única funció de protegir-nos d’una cosa dolenta que va viure aquell ancestre del clan.

Cal tenir en compte que tot el que queda pendent de resoldre per algú del clan passarà a les següents generacions perquè ho resolguin, i les emocions són fruit d’allò que va quedar pendent de ser resolt.

Com canvio els patrons de fidelitat familiar?
 
En primer lloc, has de tenir clar que a la teva família has vingut a aportar llum. Els sistemes familiars tendeixen a reparar, i per al sistema la persona en concret no és important, de manera que si per a curar el sistema cal sacrificar un dels integrants, el sistema no només ho accepta, sinó que l’executa.

Pensar que això no m’afecta és com creure que la gravetat no em farà caure si em tiro d’un segon pis, però continua havent moltíssimes persones que no estan preparats per acceptar aquesta realitat i com que les conseqüències no són immediates, com en el cas de la gravetat, ho atribueixen a la casualitat, la mala sort o culpen a qualsevol persona del que els passa …
Així que si volem canviar els patrons hem d’aportar llum i justícia al nostre clan, i això passa necessàriament per l’estudi de l’arbre genealògic, de les persones del clan, de les vivències i de les injustícies.

Deixa un comentari

*