Pronoia

Pronoia; Que gran és viure així!

Pronoia; Que gran és viure així!

Vius en Pronoia?

Abans de saber si vius en Pronoia hauries de preguntar-te si t’agradaria viure així. Hi ha moltes persones que es queixen contínuament, de tot, dels polítics, del futbol, ​​del que dolenta que és la gent, de la feina …. Hi ha multitud de temes per a queixar-te, i hauries plantejar-te si tu ets de les persones que es queixen. La queixa porta darrere un rèdit per a la persona, és sentir que les coses estan malament però no veure la part de culpa que hi ha en tu d’elles. Les queixes només serveixen per tenir suport social, i és això el que busquem en elles.

Si ets dels que es queixen, segur que no vius a Pronoia

Parlo de la queixa per definir la vida a Pronoia perquè la queixa és un senyal d’estar vivint centrat en el negatiu.

Moltes vegades hauràs sentit allò que diu que a la vida només es pot viure des de dos punts de vista, des de l’Amor o des del Por, doncs aquesta frase aquí ve com anell al dit. Si vius des de l’amor, tot és positiu, comprensió i estimulació per viure, i aquesta podria ser perfectament una altra definició de la Pronoia. En canvi des del Por un viu amb rencor, amb inseguretat, amb desconfiança i això estaria més a prop de la Paranoia.

La Pronoia es l’estat oposat a la Paranoia

La Pronoia és un concepte bastant recent batejat amb aquest nom pel Dr, Fred H Goldner per definir l’estat oposat a la paranoia.

Estar en Pronoia és tenir un punt d’alienació mental fantàstica

La Pronoia és un estat mental en què la persona està convençuda que l’univers conspira a favor seu, i que tot el que li ofereix és positiu.

Viure en Pronoia és sentir que la vida flueix, que tot funciona, que les coses que passen, totes, tenen alguna cosa positiva per a nosaltres.

Viure en Pronoia és viure sense afecció, sense necessitats, sense esperar res a canvi de res, i no esperes perquè saps que arribarà, encara que no sàpigues de quina manera.

Viure en Pronoia és aixecar-se cada dia, amb la seguretat que tindràs un dia fantàstic, i que res ni ningú t’ho pot espatllar.

Viure en Pronoia és saber que en el teu món existeixen una infinitat de possibilitats disposades a fer-te les coses més fàcils, sense contemplar la possibilitat que es puguin torçar o fer malbé.

Viure en Pronoia és tenir una positivitat portada a l’extrem, que en alguns casos es podria denominar com malaltissa, però que dona una pau i una tranquil·litat al que viu en aquest estat que d’haver-se medicar ho haurien de fer aquells que no hi viuen.

Viure en Pronoia és mantenir la confiança en les decisions que es prenen i entendre que passi el que passi, serà el millor que ens podia passar.

La Pronoia te part d’espiritualitat?

És totalment independent a l’espiritualitat, a les religions i a qualsevol concepte que ens porti a creure més enllà del que és material. Dic que és independent perquè una persona pot viure en Pronoia i no obstant això, ser completament ateu, així com també pot ser creient en déus, energies o qualsevol concepte diví.

La Pronoia és simplement ser un amant de la vida, sentir que la vida val la pena tal qual la vivim o creiem viure-la, ja que una cosa és com es viu i una altra molt diferent és com un creu que la viu.

Pronoia i realitat

Viure a la Pronoia comporta tenir una creença molt arrelada en l’inconscient, i com ja he comentat en altres entrades les creences generen la realitat que vius.

Tenir la creença que l’univers conspira a favor teu és un optimisme portat a l’extrem, diguem que és l’optimista extrem, el que és incapaç de veure part dolenta en succés algun.

Quan un viu pensant que totes les possibilitats, fins i tot les que no es contemplen, es produeixen petits miracles al dia a dia, coses com veure girs inesperats de situacions que permeten solucions.

Ara que tens clar això, Com prefereixes viure?

Si vols identificar algú que viu a la Pronoia només necessites mirar a la cara, somriu ?, és feliç? Les coses li surten sempre bé? És dels que ha nascut amb una flor al cul? (Mai he entès perquè es diu aquesta frase d’aquell a qui tot li surt bé …) Si les respostes a aquestes preguntes són afirmatives pots tenir la certesa que aquestes davant d’algú que viu a Pronaoia …

I mentre escric això dins del meu cap ressona la cançó del final de la pel·lícula “la vida de Bryan” dels Monty Pyton, “allways look on the bright side of life” i la xiulo… Definitivament visc en Pronoia!!!

Deixa un comentari

*