‘Som el YouTube en notícies de Catalunya i en Català’

La revolució de la llibertat de premsa digital és un fet

33 diaris integrats a Catalunya Directe oberts, plurals, socials, solidaris, independents i veritablement lliures

Avui eliminem la redacció tradicional del nostre sistema de funcionament. apostem directament per TU

‘Avui cremem les naus’ donem un altre pas endavant, veiem com alguns tradicionalistes, immòbils a l’evolució digital, acomodats al poder i a la involució ens miren malament, i sincerament, ens encanta. Eliminem la redacció tradicional de tots els diaris integrats al grup i els seus correus de redacció, plens de correu brossa, publicitat encoberta, ‘autobombo’ i ‘mailings’ massius, que tornen boig als redactors, per trobar la veritable notícia que s’ha de publicar urgentment.

La multiplicació de la informació i la democratització de la premsa que ens aporta l’era digital ens dóna alè per apostar per vosaltres directament, per millorar i avançar-nos al model del nou periodisme, obrir els mitjans de comunicació, les plataformes digitals al veritable protagonista de tot, tu lector i autor, emissor i receptor d’informació, tu que tens més clar que ningú el que vols llegir i el que vols comunicar a la resta, nosaltres no som qui ni tenim autoritat moral per censurar o manipular la informació com la gran majoria de mitjans de comunicació finançats per partits polítics, o corporacions financeres. Apostem per la comunicació transversal, lliure, directa des de l’actor principal, tu i el teu ‘smartphone’, als milers de lectors hiper-locals que ens segueixen cada dia des de les principals ciutats i comarques catalanes.

Tothom ens torna a tractar de bojos, potser si teniu una mica de raó, els acomodats mai farien el que estem fent, prou feina tenen tot el dia en criticar enlloc de cercar vies de millora i solució, ens encanta el repte, ens encanta entregar-te tots els recursos per què la informació local, de proximitat arribi directament, entre tots, participativament, col.laborativament, prou notes de premsa, prou convocatòries per anar a cobrir actes, no ens ho facis arribar perquè ja no ho fem, ningú ho farà. Això si, ho tens tot indicat i preparat per poder fer-ho tu des del teu portàtil, obertament, directament, transversalment i en Català si desitges dir-li al món, tot allò que passa al teu voltant, al teu barri, els teus valors, les teves recomanacions, els teus consells, els teus esdeveniments, els del teu club esportiu, els de la teva entitat solidària, o la crònica del vostre concert enllaçant el teu vídeo perquè tothom en pugui gaudir. Afegeix una foto, o una galeria amb les mides que indica la normativa que anem millorant dia a dia, amb els vostres consells i suggeriments.

Ja tenim preparades les primeres trobades informals amb berenar inclòs amb entitats, clubs, escriptors i autors per anar construint les directrius de la comunicació des de la base, amb els valors i necessitats de cada barri, comunitat, ciutat, des de la base, per construir la nova Catalunya, alguns en diuen eco-periodisme, potser si, segur que trobarem la nova paraula que ens defineix.

T’escric a tu, a tu que ets un referent al teu sector, diga-li al món el que saps, i com millorar entre tots, comunica obertament el teu coneixement i fes-te una reputació digital, un nom de referència al teu sector, sabem que dins de cada un de vosaltres, habita l’essència col.laborativa, una nova consciència que està despertant arreu, amb força i coratge.

Prova-ho, participa, explica tot allò que cal donar a conèixer a la teva ciutat, al teu barri i després al conjunt de Catalunya, en aquest ordre, primer l’entorn més proper, els serveis essencials, la base del benestar i més tard les millores que desitgem per a Catalunya i per al món. Tots en formem part del tot, però ara, Tu ets l’actor principal, tu ets el centre de tot, tu tens a les teves mans el futur d’aquesta iniciativa de premsa digital oberta i transversal. Tu ets l’autor i protagonista, tu ets el lector i el nostre prescriptor. Nosaltres sols som un canal obert a la teva disposició.

Participes? és senzill et dones d’alta com a autor al teu diari de proximitat, cerca aquí el teu, puges foto, puges texte i publiques, ho revisa un editor i si és tot correcte sortirà publicat automàticament a les xarxes de cada mitjà.

Gràcies per endavant i de tot cor a tots els que ja participeu autopublicant les notícies dels vostres equips, clubs, entitats i institucions. El futur és vostre.

Author: José Fuentes Moya

Aconseguidor, Emprenedor, Venedor, Creatiu, Comunicador, RRPP, Consultor en Publicitat i Gestió de Mitjans, Formador, Terapeuta

Ha estat:
Locutor a Matadepera Ràdio, Ràdio Terrassa CADENA SER VALLÈS i Localia TV VALLÈS

Executiu de Comtpes i Esdeveniments Especials a Vallès FM, RÀdio Club 25, i Kiss FM Catalunya.

Director de Màrqueting, Relacions Públiques i Publicitat a PIÚ Sabadell. Number One, Fòrum i Ciutat La Nit de Parc Vallès a Terrassa.

Formador, Terapeuta.

Voluntari Cooperant a Perú amb l’ONG Associació d’Ajuda als Nens de Chiclayo, i amb l’Hospital Infantil Sant Joan de Déu de Barcelona.
Actualment és formador d’equips de treball i vendes en superació, i motivació activa.

Actualment és:
Fundador de GrupCamí
Mitjans de Comunicació Actius i Col.laboratius
ProActivaRadio
BadalonaNotícies
SabadellNotícies
TerrassaNotícies
GranollersNotícies
ManresaNotícies
CornellàNotícies
ReusNotícies

Consultor i formador inspirador i motivador d’equips de treball.

@josefuentesmoya

Deixa un comentari

*