vacances estresants

Unes vacances estressants

Unes vacances estressants…

Sabies que el 70 % de les parelles que es separen o divorcien ho decideixen al final de les vacances o quan s’estan acabant?

Sí, així és, hi ha molts casos en què les vacances passen de ser un període de descans a un període d’estrès. Hi ha molts factors que hi juguen a favor, el primer d’ells es que tens molt de temps per dedicar a la teva parella, fills i les persones més properes, i com la relació no estigui equilibrada ja has begut oli, acabaràs fart de la teva vida familiar.

De vegades es ressenteix el món de la parella, però l’origen està en el la gestió dels fills. A vegades resulta prou complex mantenir distrets els fills durant les llargues vacances d’estiu.

L’altre dia sentia una amiga que em deia que tenia ganes de tornar a començar a treballar, i em pensava que m’ho deia perquè la feina l’apassionava, però llavors em va espletar que ja no li quedava paciència per controlar les seves filles i que almenys quan arribava a la feina l’ordinador li feia cas…

Ja veus que unes vacances et poden condicionar la vida de parella, i familiar, així que en primer lloc caldria veure si hi ha algun tipus de problema i com s’ha de gestionar…

Si el problema és com el de la meva amiga que té dues feres a casa, em sap greu dir-t’ho però t’ho hauràs de ‘currar’ més durant l’any. Els nens són nens i necessiten acció, passar-ho bé i no avorrir-se, però també necessiten disciplina i això depèn de tu.

Pot ser que el teu pla per les vacances fos no fer res i passar el dia llegint, relaxat, i esperant la migdiada a l’hamaca, però aquest no és un bon pla si tens nens, intenta-ho, et garanteixo que és la millor manera d’acabar histèric, emprenyat, separat  i amb ganes de tornar a la feina.

Ah que t’ha passat això aquestes vacances… aprenent! Ja pots córrer a arreglar-ho i muntar quelcom per compensar l’estiu amb el pont de l’11 de setembre, encara hi ets a temps!

Una altra opció es que malgrat les supervacances que t’has fotut, no tenir nens, i no tenir, aparentment cap factor que alteri la teva tranquil·litat, has acabat fart de les vacances i de la teva parella.

Mira… potser no sóc el més indicat per dir-te això, però si quan fas vacances la parella no funciona ha arribat el moment de començar a replantejar-se coses…

¿Què ha passat? Quines diferències en la manera de pensar i veure les coses teniu? Són insalvables? Realment l’estimes? O és afecció?

Potser estàs en la fase de plantejar-te aquestes preguntes, fes-ho tranquil·lament, i pensa que decideixis el que decideixis has de prendre la decisió que et  faci més feliç, ja que encara que el que decideixis sigui deixar la teva parella, a la llarga serà el millor que podia passar pels dos

Ei, però això no vol dir que l’hagis de deixar… no t’envelis, que potser només és una crisis de les vacances, una mica de feina, rutina i estrès laboral tornarà a posar-ho tot a lloc… o no…

Una abraçada.

Deixa un comentari

*